red bull final futbol fantasia

la parida

dilluns, 2 de juny de 2008

Treball de català : L'illa del tresor


L’illa del tresor fou escrita per Robert L. Stevenson , començant a escriure aquest llibre l’any 1881 i acabant-lo el 1882. Un any després va ser editat . La primera edició va ser el 1997. Sobre aquest llibre s’ha fet una pel·lícula .

L’illa del tresor comença quan arriba Billy Bones ( un home vell ) a la taverna dels pares de Jim Hawkins i aquest li diu que si algun dia veu un home amb una cama de fusta que l’avisi . Un dia Billy rep a Black Spot , aquests discuteixen i a Billy té un atac cerebral. Billy li dona un cofre amb papers dintre a Jim i Jim dedueix que es el mapa del tresor i s’envà en busca d’ell. Tot va bé fins que Jim s’adona que hi han traïdors en aquell vaixell que només volen el tresor per a ells. A partir d'aquí la tripulació queda dividida. L’endemà Silver s’envà a negociar i li diu el mapa o la vida ells li diuen que no i Silver jura matar-los . Aprofitant aquest atac, Jim s’envà a per el botí, ell l’aconsegueix i talla les amarres del vaixell. Ho fa de nit i aconsegueix pujar al vaixell perquè dels dos pirates que el vigilaven, un mort i l’altre ferit. Jim torna al fort , Jim els hi explica tot als pirates i li dona el mapa, quan els pirates arriben a la X del mapa el tresor no hi es . El tresor estava a la cova de Gunn que ell el va trobar i s’el va emportar cap allà . S’embarquen i deixen els tres pirates a l’illa i tornen cap Anglaterra.

L’illa del tresor es una novel·la escrita per Robert L. Stevenson. El protagonista d’aquesta novel·la es Jim Hawkins i l’antagonista John Long Silver. Aquesta novel·la tracta de un noi que s’envà a buscar un tresor perquè ha trobat un mapa. Està escrita en l’època dels pirates i en el seu ritme ell el que fa es posar emoció als personatges , misteri, intriga...

Aquest llibre és molt interessant ja que està plena de intriga i acció això fa que el lector no pugui deixar de llegir-lo, però en el principi del llibre es una mica avorrit, però es força interessant, jo li recomanaria a tot tipus d’edats , des de joves fins més adults.


1 comentari:

Anna M. ha dit...

Caram! T'has llegit un llibre ben difícil ! gairebé tant com llegir el teu bloc, amb lletra negra sobre fons blau fosc! La crítica està prou bé. Et poso un 8.
anna